Poraďte si s mytím auta

Není tomu tak dávno, kdy majitelé plechových miláčků trávili nejeden víkend čištěním a leštěním svého auta. Žádné automatické linky u nás nebyly běžně dostupné, a tak ani řidičům nic jiného nezbývalo, pokud chtěli mít auto v perfektním stavu. Patříte i v dnešní době mezi majitele aut, kteří nevyužívají služeb myček aut, a raději se o své autíčko staráte sami? Dnešní prodejny s autodoplňky jsou plné všemožných čističů a přípravků, které Vám tuto práci mají co nejvíce usnadnit. Pokud chcete, můžete samozřejmě investovat do nich. Pokud ale preferujete lety ověřené prostředky, které vás navíc vyjdou na jen pár korun, čtěte dál.
modré Audi

Jedlá soda se hodí nejen do kuchyně

Vyrobte si vlastnoručně koncentrovaný čistič auta. Do pětilitrové nádoby, kterou budete moci později uzavřít, nasypte čtvrt šálku jedlé sody a stejné množství tekutého přípravku na nádobí. Nádobu dolijte vodou, uzavřete a dobře protřepejte. Do kbelíku odlijte asi jeden šálek tohoto koncentrátu a dolijte jej vodou a můžete se pustit do práce. Zbytek roztoku si uchovejte pro příští čištění. Pokud chcete dosáhnout pěkného lesku, omyjte auto vlasových kondicionérem, který obsahuje lanolin.
ruční mytí auta

Jak mít perfektně čistá skla?

Doléváte neustále kapalinu do ostřikovačů a už vás nebaví ji neustále kupovat? Vyrobte si doma vlastní směs, vystačíte si s vodou, technických lihem a prostředkem na nádobí. Do pětilitrového kanystru nalijte nejprve jar, poté líh a nakonec vodu. Na mytí nejen čelního skla se hodí skvěle směs jednoho litru vody a cca čtvrt šálku čpavku. Tuto směs klidně využijte i na otření špinavých stěračů, které po sobě zanechávají šmouhy na skle. Jen je nezapomeňte otřít suchým hadříkem, než je vrátíte do původní polohy. Pokud vám náhodou doma přebývá láhev vodky, kterou nikdo nevypije, můžete ji rovněž využít k výrobě mycího prostředku. Je to opět velmi jednoduché. Do kanystru nalijte asi 3 šálky vodky, 2 lžičky jaru a 4 šálky vody. Zašroubujte a promíchejte.